anna & miriam

Anna & Miriam har känt varann i tjugo år och står bägge med ett ben i medeltidsmusiken och folkmusiken. De älskar att utforska nya områden i gränslandet mellan dessa genrer. Projektet Kvinnolåt har fått mycket positivt gensvar och stöttas av Statens Kulturråd. Du kan läsa mer om deras första gemensamma album "Skånska Spelkvinnor" här!

 
MIRIAM ANDERSÉN - sjungare och spelkvinna, riksspelman och Grammyvinnare som har invigit Bingsjöstämman med klangfullt kohornsspel, uruppfört nyskriven musik i Carnegie Hall och sjungit medeltidssånger i Berliner Philharmonie. Hon har druckit margarita med Steve Reich i New York, ackompanjerats av Andrew Lawrence-King i en lada i Skottland och haft kohornsduell med Ale Möller i en tysk kyrka. Bland mycket annat. Harpa lärde hon sig spela under studieåren i Schweiz på anrika Schola Cantorum Basiliensis. Miriams hemsida hittar du här.
 
   
ANNA RYNEFORS - multiinstrumentalist, skivbolagsdirektör och festivalarrangör som dessutom den enda kvinna som kan titulera sig riksspelman på svensk säckpipa. Med sina ensembler Dråm, Svanevit och Falsobordone har hon spelat in kritikerhyllade skivor med medeltidsmusik och svensk folkmusik och turnerat världen över från Hawaii till Moskva. 2021 blev hon utnämnd till Folkhjälte på Folk- och Världsmusikgalan för osvikligt engagemang och digitala konserter under pandemin.Hon turnerar Anna med sina enmansföreställningar för barn- och unga där hon traderar folkmusiken vidare till tusentals barn varje år. Läs mer här!